Skip to content

Nyheter

The future of robots in our warehouses

Small talk – Automation by Robots
During Logistik & Transport Mässan Proflow moderated ’Small talk – Automation by Robots’.
We discussed where robots are best applied in intralogistics, which ones will be in the lead and which solutions feel absolutely the hottest.

Läs mer »
Case

Design av centrallager i USA för Gudrun Sjödén

Vid etableringen av Gudrun Sjödéns nya centrallager i USA stod Proflow för bland annat för layout och design samt stöttade vid implementeringen av verksamheten, med stort fokus på flödet från lager till butik eller konsument där hållbarhetsperspektivet har genomsyrat projektet och samtidigt har effektiviteten ökats i hela kedjan.

Läs mer »

Det hållbara lagret

Intresset för att integrera lagerverksamhetens aktiviteter i företagens miljöarbete är tilltagande. Moa Liljevall har skrivit sitt exjobb hos ProFlow om ämnet.

Läs mer »

Webinar med automationsspaningar ifrån LogiMAT 2022

Med videos och kunskapsdelning tar vi oss igenom det senaste inom goods-to-man, vi fokuserar på den enorma utvecklingen av pick och robotarmar, vi går igenom både historian och framtiden med AGVs/AMRer (och skillnaden!) och pratar om de revolutionerande pappackautomationerna. Lyssna in!

Läs mer »

Automationens ABC – så lyckas du med lagerautomation

I Ehandelstrenders automationsskola diskuterar vi grunderna inom automation, lärdomar från tidigare lagerautomationsprojekt, vikten av att analysera nuläget, olika tekniker, när det är dags att automatisera, affärskritiska fällor att undvika, hur man bäst går tillväga och vad man ska tänka på.

Läs mer »
Nyhet

Djupdykning inom lagerautomation och robotar

ProFlow gör en djupdykning inom lagerautomation och robotar, vi skapar en kunskapsbank, gör spaningar och får förståelse för hur olika leverantörer ser på samma frågor. Det är vår kunskapstörst och nyfikenhet som driver oss, och vi tror många av våra kunder funderar på just dessa frågor.

Läs mer »

Lansering av affärsområdet Cirkulär Logistik

”Det behövs inte fler teoretiker, nu behövs praktiker som gör!”

Citatet är från Maja Jakobsson (hon är en riktig citat-maskin!) på Miljögiraff som vi tackar för stöttning och inspiration under förra året när vi utvecklade våra tankar för att verkligen hitta vart ProFlow gör bäst nytta.

Läs mer »

ProFlows engagemang inom hållbar logistik

ProFlow engagerar sig i ett flertal projekt och initiativ som relaterar till hållbarhet och cirkulära materialflöden. Vi är ute efter nya projekt som jobbar för en bättre värld, så hör av er till oss om ert projekt behöver processexperter.

Läs mer »