Skip to content

Care of Carls stöttepelare vid logistikinvesteringar

Care of carls utveckling och ambitioner

Den nordiska e-handlaren Care of Carl erbjuder The Classics of Tomorrow – ett kurerat urval av herrkläder i det övre premiumsegmentet. Sedan starten 2010 har en kontinuerlig tillväxt skett och den senaste flytten skedde 2020 där lagret fördubblades och gick från 5000 till 10 000 kvadratmeter.

Care of Carl vill fortsätta sin resa och bli ledande i sin kundkrets genom att implementerar kundfokuserad logistik i hela kedjan.

Utförda
tjänster

Logistikdesign
Projektledning

Hur jobbar ni med er Supply Chain för att möjliggöra detta

För att nå tillväxt med nöjda kunder så fokuserar Care of Carl på hög kvalitet i kundupplevelsen. Lyhördhet för kundernas krav samt säkra interna processer krävs för att nå detta. Det innebär att alla kundnära processer, service, ledtid, returhantering, snabb återbetalning blir extremt viktiga. Ledtiden för utleverans och retur är viktig inom mode för att konkurrera med både e-handlare och fysisk butik. Gällande frakt till kund är strategin att erbjuda ett urval av både standard- och premiumalternativ för att skapa flexibilitet och möjlighet för kunden att välja.

”Vi ser logistikflödet som en extremt viktig del av vår försäljning där vi får möjligheten att konkurrera genom kvalitet och hållbarhet, så har det varit sedan starten” säger Magnus Olsson Logistikchef på Care of Carl.

Man bör undvika att se sin logistikverksamhet enbart som en kostnad, logistiken är en enormt viktig del av kundupplevelsen och den möjligheten ska man i stället ta vara på. Konsekvensen om man inte gör det kan vara förödande”.

PROFLOWS bidrag

ProFlow har varit en logistisk stöttepelare för Care of Carl under flera år. Särskilt vid större logistikinvesteringar kopplat till tillväxt där ProFlow hjälpt till att ta rätt beslut så att största möjliga utväxling kunnat fås.

Senast bidrog ProFlow med kompetens när bolaget letade nya lokaler att flytta till, vilket bestod av hjälp under förstudiefasen för en Warehouse Design och Projektledning. Kunskapen saknades inom bolaget och man valde därför att ta hjälp utifrån för att snabbt kunna utvecklas. Förutom ett väl genomfört projekt ökade även den interna kunskapen genom ett tätt samarbete. Ofta blir den som jobbar med logistikutveckling på ett mindre bolag ensam i rollen och då är det viktigt att ha en logistikpartner att bolla med.

framtidsspaning

Care of Carl har ett sortiment av herrkläder som håller hög kvalitét och som håller över tid, därför står hållbarhet i fokus för hela verksamheten. Det innebär att hållbarhet ska genomsyra alla led för att kunden ska känna sig trygg, det gäller även för transporter och lagerhantering.

”Sedan är också teknikutvecklingen alltid aktuellt, framför allt det som händer med robotisering och AI för att optimera och säkra processer. Det gäller att satsa på rätt sak som ligger rätt i tiden i förhållande till tillväxt”.