Skip to content

Utökat systemstöd gav effektivare lagerhantering

HESTRA

Familjeföretaget Hestra grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska orten Hestra. Hestra är ett välkänt varumärke som saluförs i 30 länder och omsatte 2019/20 526 miljoner kronor. På kontoret i Hestra arbetar ca 50 personer med såväl design, inköp och logistik.

Utförda
tjänster

Digitalisering/IT
Projektledning

Utmaning

Efter ökad efterfrågan och ändrad orderstruktur, där fler ordrar kom från e-handel med få rader per order, räckte befintligt IT-stöd inte för att styra lagret och uppnå ett effektivt plock och pack. Lagret hade nyligen byggts men systemstödet räckte inte till för att nyttja det fullt ut.

Lösning

Implementation av ett lagersystem (WMS) möjliggjorde förbättrad styrning av lagret som därmed kunde nå en högre fyllnadsgrad. Lagersystemet integrerades med hissautomater, vilket ökade lagerkapaciteten ytterligare. Arbetet på lagret effektiviserade genom WMS:et med bland annat automatiska påfyllnadsförslag och batchplock.

Proflows bidrag

ProFlow utförde den förstudien som låg till grund för att identifiera behovet av utökat systemstöd. Därefter ledde vi projektet med upphandling och implementation av WMS, blandannat integrationer till automationsutrustning och affärssystem.