Skip to content

Stärkt beställarkompetens för kvalitetssäkrad 3PL upphandling

COOLSTUFF

Kajsa Knapp och Christian Omander drog igång sin verksamhet redan 1999 i ett litet studentrum, de såg det som sitt uppdrag att leta upp annorlunda, häftiga och smarta saker när de reste runt i världen. Sajten CoolStuff.se startades fem år senare och både Kajsa och Christian är än idag både delägare och aktiva i företaget. Sedan 2013 är Investment AB Spiltan en av CoolStuff ABs huvudägare och idag är Coolstuff.se verksamma i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Coolstuff.se  jobbar hårt för att hjälpa sina kunder att hitta unika presenter och smarta saker som sprider glädje*. *CoolStuff

Utförda
tjänster

RFQ och Upphandling
Logistikdesign

 

UTMANINGEN

Coolstuff har en stark säsongsvariation och Q4 står för ca 60% av omsättningen. Detta präglar logistiken med stora inflöden innan högsäsong, välfyllda lager, och sedan stora flöden ut. Coolstuff har högt ställda krav på sig själva och sina logistikpartners, så ordrar som kommer in ska utlevereras lika snabbt oavsett om det är december som januari. Som kund ska du alltid veta att du får dina varor snabbt och rätt levererade. Att hitta rätt 3PL är väldigt viktigt för att säkerställa kvalitetskrav och leverans mot kund.

 

SAMARBETET

ProFlow och Coolstuff samarbetade för att hitta en 3PL partner som har bra förutsättningar att lösa Coolstuffs logistikutmaningar.

Christian Omander, VD på Coolstuff.se. tycker att man som beställare behöver tänka på följande vid en upphandling och val av 3PL partner:

”Det är viktigt att hitta en 3PL partner som har bra förutsättningar att lösa era logistikutmaningar, både nuvarande och framtida. Det gäller allt ifrån lokal, eventuell automation och lokalisering till kompetens och att du som kund passar in i 3PL-aktörens kundmix.”

 

PROFLOWS BIDRAG

ProFlow har hjälpt till under hela 3PL upphandlingsprocessen i syfte att ytterligare stärka CoolStuffs beställarkompetens och kvalitetssäkra dess upphandling.

”Proflow har en hög kompetens inom logistik, vilket på ett utmärkt sätt kompletterat våra egna resurser. Detta gör att vi kan känna oss trygga i de logistikprojekt vi tar oss an tillsammans. Att få input utifrån är värdefullt och gör att vi går in i projekt med en bredare gemensam erfarenhet än den vi har möjlighet att ha själva.” – Christian Omander.

CoolStuff valde Boxflow som ny 3PL partner