Skip to content

Lagerflödesexpertis för att kunna leverera en innovativ packmaskin

OPTIBINARY

Varför kör vi omkring på en massa luft? Det frågade sig Per Hallendorff, som i flera år har retat sig på att de produkter han köpte på nätet alltid var packade i alldeles för stora paket, fulla av olika slags fyllnadsmaterial. Ur frustrationen föddes idén om en maskin som optimerar emballaget utefter pakets storleken, utan att skapa kartongspill. Pers idé har sedan dess bolagiserats och under företagsnamnet OptiBinary AB. Bolaget kammade våren 2020 hem förstapriset i innovationstävlingen Triple F Challenge samt utsetts till Jönköpingsläns främsta innovation i SKAPA.

* Läs mer om ProFlows hållbarhets-engagemang här.

Utförda
tjänster

Senior Advisor
Logistikdesign

 

UTMANINGEN

Optibinary vill utveckla konceptet för att ta idé till verklighet på ett par år. Maskinen kommer lösa många problem och målet under 2022 är att tillsammans med en pilotkund starta en prototyptillverkning.

Det är många pusselbitar som ska passa samman för att få ihop en välfungerande packmaskin som passar in i en helhetslösning ute hos kund och de behöver ha ett flertal samarbetspartners för att lösa utmaningarna.

 

SAMARBETET

ProFlow är samarbetspartner till OptiBinary och Kvadrat Inkubiks prototypbygge av en packmaskin som ska minska svinn och luft i paketen genom att lösa problemet att kunna tillverka emballage efter varje pakets unika storlek utan att skära bort material, i hastigheter runt 1000 paket/h. Tillsammans tar vi fram ett prototypsystem för pilot hos kund, med mål för 2022 att tillsammans med en pilotkund starta en prototyptillverkning. ProFlow är processrådgivare och lagerflödesexpert i samarbetet och blir en viktig pusselbit för att kunna leverera en lösning som funka ute på lagret. Just nu håller vi på att ta fram ett generiskt case av ett packflöde. 

PROFLOWS BIDRAG

ProFlow är processrådgivare och lagerflödesexpert i samarbetet och blir en av de viktiga pusselbitarna för att kunna leverera en lösning som funkar på lagrets utleveransavdelning. Vi jobbar tillsammans med frågeställningar så som packgenomflöde, kapacitet, hastighet, ställtid, underhåll, orderhantering, orderplock, ordersammanstättning, sortering, överlämning till pack, pack, påmatning, etikettskrivare, adresslappshantering, skillnaden vid enraders- och flerradersorders hantering, felhantering, conveyor alternativ, systemkrav och gränssnitt mellan produkt och WMS/TAS.