Skip to content

Lagerflytt till en ny, modern logistikanläggning för en optimerad servicegrad

Eton

Eton är ett ledande globalt skjort- och accessoarmärke för män grundat 1928 i Gånghester, Sverige. Med fokus på kvalitet, innovation och stil designar och skapar Eton skjortor för alla tillfällen i livet. Huvudkontoret och centrallagret ligger fortfarande i Gånghester utanför Borås där företaget en gång grundades. Eton finns på 50 marknader, via den egna officiella onlinebutiken, egna butiker i New York, London, Stockholm, Malmö, Köpenhamn och Frankfurt samt i många av världens mest prestigefulla varuhus, inklusive NK, Harrods, Selfridges, Nordstrom och Galeries Lafayette.

Utförda
tjänster

Logistikdesign
Projektledning

Utmaning

Den centrala punkten i Etons försörjningskedja i Nordamerika är belägen i Atlanta. Den ursprungliga anläggningen hade nått sin maximala kapacitet och riskerade att begränsa framtida expansion i regionen.

LÖSNING

Lösningen var att flytta till en ny modern logistikanläggning i Atlanta. Den nya anläggningen skapar förutsättningar för att kunna standardisera och effektivisera logistikflöden i hög grad, vilket möjliggör optimerad servicegrad och kundupplevelse. Detta leder till kortare ledtider för Etons kunder.

RESULTAT

Rolland Vidunger, Distribution Manager på Eton Shirts: ”Flytten initierades för att vi växte ur vårt gamla lagret och behövde öka vår lagerkapacitet. Flytten i sig medförde att vi fick  mer yta och kunde då skapa effektivare flöden och kunde driva en säkrare verksamhet. Flytten medförde möjligheter som vi inte hade i den andra lokalen som:

  • Bättre saldosäkerhet
  • Bättre arbetsmiljö
  • Möjlighet att expandera/öka leveransförmågan
  • Bygga upp kapabiliteter som  tidigare inte fanns plats för utan fick skötas i Sverige, vilket i sin tur kommer innebära kostnadsbesparing. 
  • Vi har inte haft möjlighet att provtrycka kapaciteten till max pga. covid men rent teoretiskt kan vi öka den 3ggr jämfört med tidigare.”

PROFLOWS BIDRAG

ProFlow agerade projektledare under arbetet med både förstudien, som låg till grund till flytten, samt exekveringen av lageruppställningen och flytten till den nya anläggningen. Detta under rådande Corona-pandemi våren 2020.

ProFlow har utöver detta projekt, deltagit, projektlett och agerat logistikspecialist vid flertalet tidigare projekt hos Eton.