Skip to content

Lagerflytt till en ny, modern logistikanläggning för en optimerad servicegrad

Eton

Eton är ett ledande globalt skjort- och accessoarmärke för män grundat 1928 i Gånghester, Sverige. Med fokus på kvalitet, innovation och stil designar och skapar Eton skjortor för alla tillfällen i livet. Huvudkontoret och centrallagret ligger fortfarande i Gånghester utanför Borås där företaget en gång grundades. Eton finns på 50 marknader, via den egna officiella onlinebutiken, egna butiker i New York, London, Stockholm, Malmö, Köpenhamn och Frankfurt samt i många av världens mest prestigefulla varuhus, inklusive NK, Harrods, Selfridges, Nordstrom och Galeries Lafayette.

Utförda
tjänster

Logistikdesign
Projektledning

Utmaning

Den centrala punkten i Etons försörjningskedja i Nordamerika är belägen i Atlanta. Den ursprungliga anläggningen hade nått sin maximala kapacitet och riskerade att begränsa framtida expansion i regionen.

Lösning

Lösningen var att flytta till en ny modern logistikanläggning i Atlanta. Den nya anläggningen skapar förutsättningar för att kunna standardisera och effektivisera logistikflöden i hög grad, vilket möjliggör optimerad servicegrad och kundupplevelse. Detta leder till kortare ledtider för Etons kunder.

Proflows bidrag

ProFlow agerade projektledare under arbetet med både förstudien, som låg till grund till flytten, samt exekveringen av lageruppställningen och flytten till den nya anläggningen. Detta under rådande Corona-pandemi våren 2020. Dessutom har ProFlow deltagit, projektlett och agerat logistikspecialist vid flertalet tidigare projekt hos Eton.