Skip to content

”Att få input utifrån är värdefullt”

Christian Omander – Grundare och delägare av CoolStuff

Kund

Vi på ProFlow har fått förmånen att samarbeta med CoolStuff. Det är mycket spännande som händer inom logistiken, inom e-handel och dess effekter av Covid 19. Vi passade på att reflektera över vissa frågor tillsammans med CoolStuffs grundare och delägare Christian Omander. 

Utmaning: Covid19

Hur skulle du säga att CoolStuff generellt påverkats av covid-19?

SVAR: Det har varit en turbulent tid med snabba svängningar i efterfrågan. Vi ser en ökad mängd äldre kunder och flera segment har sålt extra bra, exempelvis utomhusprodukter. De marknader som har haft hårdast nedstängning av sina samhällen har handlat mest, men försäljning har ökat i alla marknader.

Coolstuffs logistik

Hur skulle du vilja beskriva CoolStuffs logistik?

SVAR: Vi har en stark säsongsvariation och Q4 står för ca 60% av vår omsättning. Detta präglar vår logistik med stora inflöden innan högsäsong, välfyllda lager, och sedan stora flöden ut. Vi har högt ställda krav på oss själva och våra logistikpartners, så ordrar som kommer in ska utlevereras lika snabbt oavsett om det är december som januari. Som kund ska du alltid veta att du får dina varor snabbt och rätt levererade.

Proflows bidrag

Vad skulle du säga att ProFlow främst tillfört i era logistikprojekt som ni genomfört tillsammans?

SVAR: Proflow har en hög kompetens inom logistik, vilket på ett utmärkt sätt kompletterat våra egna resurser. Detta gör att vi kan känna oss trygga i de logistikprojekt vi tar oss an tillsammans. Att få input utifrån är värdefullt och gör att vi går in i projekt med en bredare gemensam erfarenhet än den vi har möjlighet att ha själva.

Framtidsspaning

Om du skulle framtidsspana – vad kommer du följa lite extra vad gäller logistikens utveckling framöver?

SVAR: Att leva upp till och överträffa kundernas förväntningar när det gäller var och hur paket levereras samt snabbheten är väldigt viktigt för oss. Detta är något som förändras hela tiden. För lagerdelen är olika typer av automation alltid intressant som kan hjälpa medarbetarna att höja kvalitén, sänka kostnader eller addera andra mervärden.